• Miről fog szólni a 2012-2013-as NBA-szezon?

    nba.jpgMár tényleg csak pár nap van hátra, hogy végre elkezdődjön az idény az NBA-ben, ezért ideje megjósolni vajon mikről és kikről fog szólni a szezon. A tavalyi év Jeremy Lin-őrületének köszönhetően természetesen mindenki az ázsiai játékostól várja a legtöbbet idén, legalábbis Houstonba már egyértelműen vezérnek szánják. Az irányító térdműtéten esett át a nyáron, ezért kicsit nehezen illeszkedik be csapatába, ahol legalább akkora kedvenccé kell válnia, mint a sérülés miatt visszavonult Yao Ming volt. Azonban most nincs körülötte egy Anthony vagy Stoudamire, szóval csak úgy lesz esélye Linnek ismét a média középpontjába kerülni, ha valahogyan sikerült a Rocketsnek megcsípnie a nyolcadik helyet az alapszakaszban, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.

    Ha már a szóba került Carmelo Anthony, érdemes kicsit elidőzni azon, mire lehet képes idén a Knicks. Tavaly óriási elánnal bizonygatta, hogy itt az ideje több évnyi középszerűség után végre bajnokcsapatot csinálni a Knicksből, ahol egyértelműen tőle várták a legjobb teljesítményt. Aztán jött Jeremy Lin, és mindenki elfeledkezett Anthonyról. Volt is féltékenység bőven a nagyszájú kosaras részéről, akit többen is kritizáltak amiért Lin ragyogó teljesítménye idején is kizárólag csak a saját pozíciójával volt hajlandó foglalkozni. Azonban a nyári olimpiai arany és a súlyvesztés miatt újult erővel és motivációval indulhat küzdelembe a Knicksszel, ahol már a Lin körüli felhajtás miatt sem kell idegbetegnek lennie. Viszont most már itt az ideje alkotni is valamit.

    Van egy másik játékos azonban, akinek már semmit sem kell bizonyítania. Ő Steve Nash, aki idén a Lakersszel végre felteheti a koronát 15 éves pályafutására és megszerezheti a hőn áhított bajnoki gyűrűt. Az idei szezon legnagyobb happy endje kétségkívül az ő bajnoki címe lenne, hiszen a közkedvelt irányító szinte mindent megnyert eddig amit lehetett, kivéve pont a lényeget. Ebben nagy segítségére lesz Dwight Howard, akinek viszont le kell mosnia magáról az Orlandóból ráragad mocskot, amit a csapatváltással kapcsolatos, Dwightmare névre keresztelt huzavonája okozott. Ha ezek után nem lesz képes minimum Kobe mellett a gárda legjobbja lenni, akkor joggal kaphatja azt az ellenszenvet, amiért James szenvedett sokáig Miamiba igazolása miatt.

    A legérdekesebb viszont mindenképpen a liga új hozzáállása lesz a színészkedéshez. Az utóbbi időben egyre jobban elterjedt a rájátszás a kosarasok körében, ami azért az amerikai sportkultúrában minimum megvetéssel jár, ellenben mondjuk az európai focival, ahol ilyeneken meccsek dőlnek el. David Stern ezt érthetően nem szeretné, szóval idén számíthatunk rá, hogy jóval keményebb lesz a játék, ami viszont a pár éve bevezetett zéró tolerancia elve alapján vagy rengeteg technikait fog eredményezni, vagy visszatér a szájalás, hergelés és a kakaskodás a ligába. Őszinték leszünk, mi kicsit várjuk, hogy az utóbbi következzen be.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Cervisia 2012.10.27. 09:30:18

    Lin pont, hogy akkor villogott, amikor Melo sérülés miatt nem játszott. Jó, Amare már hiányozhat, meglássuk.

    És hogy miről fog szólni a szezon? A Celtics egy közepes alapszakasz után átsétál a playoffon, és Garnett egy újabb gyűrűvel sétál el a naplementébe..

    pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2012.10.27. 10:13:01

    @Cervisia: remélem bejön amit írtál :) Én örülnék neki, de azért jó lenne ha a zöldek az alapszakaszban kicsit acélosabbak lennének, a végén egy lakers-celtics döntő lenne az igazi.

    A Celticsről nem esett szó, pedig érdekes játékosokkal bővült a keret.

    AnkleBreak 2012.10.27. 17:43:05

    "csak úgy lesz esélye Linnek ismét a média középpontjába kerülni, ha valahogyan sikerült a Rocketsnek megcsípnie a nyolcadik helyet az alapszakaszban, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlennek."

    Na ilyen marhaságokat már ne írjatok, ez nettó hülyeség. Rohadtul lehetetlen lesz, Linsanity ide vagy oda.
    Ott van először is 8 csapat nyugaton, amik papíron alapból tuti playoff-csapatok, nagyon-nagy szerencsétlenségnek kellene történnie ahhoz, hogy valamelyik ne jusson be:
    Lakers, Oklahoma, San Antonio, Clippers, Denver, Memphis, Dallas, Jazz.

    Aztán, még ha be is ütne a ménkű, még mindig olyan csapatokat kéne megelőzniük, mint a Minnesota, Portland, Phoenix vagy New Orleans, de még a Golden State-et vagy a Sacramentot sem írnám le. Ezeknél vajon mitől is lenne jobb bármiben a Houston?

    dzsedi 2012.10.29. 09:32:30

    lakers lemossa a zöldeket a döntőben, Kervin bá meg sétálhat a naplementébe egy jó korsó sörrel.

    fran7 2012.10.29. 19:19:55

    Lin éép hogy nem volt összeveszve Meloval, csak mikor megjött Melo, akkor kezdett gyengülni a Knicks. De hagyjuk. Mondjuk én nagyon hosszan elnézegettem volna a Lin-Novak-Fields hármast. Egész egyszerűen ihletett volt, amit csináltak a Linsanity alatt. Visszajött Melo, s utána már őt kellett tömni.
    Mit várok jó Bullst, erős Clipperst és OKCt. A bajnok mindegy lesz nekem. De ha ebből a háromból lesz valamelyik annak örülnék. A többiek érdektelenek nekem.
    Várok Rubio varázslatot. Jó Haywardot, Korvert,. Illetve számtalan Blake zsákolást. Durant gólkirályi címet és MVP győzelmet.
süti beállítások módosítása