• A meglepetések fordulója


    Több jókora meglepetés is született a férfi élvonal legutóbbi fordulójában. Fejre állt az éllovas Fehérvár Jászberényben, nagy verést kapott a Sopron Szegeden a Körmend pedig a sereghajtó Factum otthonában kapott ki.

    Egyre markánsabb csapat alakul Jászberényben, és ahogy a csapat, úgy a mellette-mögötte álló szurkolótábor is egyre hatékonyabb. Földi Sándor harcos, küzdőképes csapatot rakott össze, ki tudja, hamarosan talán a jó két évtizeddel ezelőtti jégkorongos őrület üti majd fel a fejét Jászberényben. Földi fiai most gyűjtötték be a legnagyobb skalpot a listavezető legyőzésével. Csöppet sem csökkentve a jászságiak érdemeit, a teljes tisztán látáshozt azért hozzá kell tenni: az Alba Fehérvár messze nem olyan hatékony idegenben, mint odahaza. Székesfehérvár a most zajló évadban eddig bevehetetlennek bizonyult, pedig már 11 gárda tett erre kisérletet, ugynaakkor a Dzunics-gárda idegenbeli mérlege meglehetősen halovány, 3 győzelem és 5 vereség.

    Ami iszont kétségtelenül növeli a jászberényi siker értékét, hogy egyrészt 70 ponton tudta tartani a fehérvári együttest, másrészt pedig azt is el tudta viselni, hogy a válogatott Soós dobott pont nélkül zárjon. Földi mester úgy tűnik mindenkinek megtalálta a helyét a csapaton belül, Rakics eredménys és emellett remekül is mozgatja az együttest, a Markovics-Dramancsanyin-Horti belső trió pedig nagyon harcos, massziv. Mladenovics, Szabó és Török fontos pontokat hoz a kispadról. Jelen pillanatban messze a jászberényieké a leghoszzabb győzelmi sorozat, 6 meccset nyertek zsinórban, és a felsőházi középszakaszt jelentő 5. helyen állnak.

    A Körmend ezúttal negatív előjellel bizonyitotta, hogy a végletek csapata. Az idegenben eddig nem túl acélos vasi alakulat a szezon során két helyszínen nyert Körmenden kivül - de milyen két helyszínen! Szolnokon EuroChallenge meccsen, majd Szombathelyen. Hencsey Tamás együttese javuló formát mutatva utazott el a meglehetősen hányatott sorsú Factum otthonába. Az igazi otthonába, mert megesett, hogy a debreceniek hazai meccsüket is idegenben játszották le, vagy gyakorlatilag semleges pályán, Tiszaújvárosban. Visszatérve igazi otthonába a Factum érezte, és ellenfelével is éreztette, milyen édes is az igazi otthon. A debreceniek mindkét amerikai bedobója szezoncsúcsát dobta meg a Körmend ellen, Smith 31, Stafford 29 ponttal terhelte meg a vasiak kosarát. Kettejük 60 pontjára a csapat 89-et termelt és ez is elég volt a meccsre vélhetően a biztos győzelem tudatában érkező, ám látván a bajt már a megfelelő fordulatszámra felpörögni nem képes körmendiek ellen.

    Szintén szépen magára talált, és bár csak 10., csatlakozott a középmezőnyhöz a Szeged. Az edzőváltás óta, Bonifert Domonkossal a kispadján szinte szárnyakat kapott a Tisza-parti alakulat. Most a Sopront végezték ki Kiss Zsolték, akik ezt megelőzően idegenben, Zalaegerszegen is biztosan nyertek, előtte pedig a Kaposvárra mértek 25 pontos verést. Védekezésben, agresszivitásban léptek elsősorban nagyot előre a szegediek, ettől pedig egészen más a támadójátékuk ritmusa, aránylag sok könnyű kosarat szereznek. A korábbi, több fordulós és nem mindig igazán sikeres légiós casting után az utóbbi hetekre összeállt úgy a csapat, mint a játék is Szegeden. A jászberényiek után most övék a második leghosszabb győzelmi széria 3 diadallal.

    Az alapszakasz a végéhezközeledik. Élesednek a küzdelmek, óriási csaták várhatók a hátralévő 3 fordulóban.

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása