• A legendás Donovan lesz a Connecticut edzője

    large_anne.JPGAnne Donovan visszatér edzőként a WNBA-be. A mesteredő a Connecticut Sun csapatát fogja vezetni, de csak azután, hogy befejezi a szezont egyetemi csapatával. Jelenleg a Seton Hall University gárdáját irányítja.
    A Sun korábbi edzője Mike Thibault volt, akit menesztettek, miután az elmúlt szezonokban képtelen volt átvezényelni csapatát a play off-on. A kudarcsorozat után kereste fel a vezetőség Donovant, akinek neve garancia lehet a sikerre, hiszen már megannyi sikert elért az amerikai válogatottal.
    Az edző már volt WNBA bajnok is: 2004-ben a Seattle Storm-ot vezette sikerre. Tíz esztendőn át volt tréner a ligában, ebből hét alkalommal jutott playy off-ba csapataival.
    Legutóbb a New York Liberty-nél edzősködött, de szakmai összeférhetetlenség miatt távozott a klubtól. Így történt, hogy 2010-ben a Seaton Hall egyetemi csapatához került, ahol azóta is gondosan nevelgeti a jövő profi kosárlabdázóit.
    Donovan neve leginkább a válogatottal, tehát a Team USA-val fonódik össze, hiszen 2008-ban Peginkben a nyári olimpiai játékokon aranyérmet szerzett a szinte kizárólag sztárokból álló nemzeti alakulattal.
    A világszerte elismert edzőnő azonban játékosként is letette névjegyét a sportágban: 1984-ben Los Angelesben, míg 1998-ban Szöulban is a legfényesebb érem birtokosa lehetett csapattársaival.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása