• Látványos visszaesések az új esztendő elején

    Címkék: férfi bajnokság


    Két csapat teljesítménye, eredményessége is látványosan visszaesett az új esztendő első heteiben az előző évihez képest. A 2013-as esztendőt két új játékossal kezdő Szombathely még nyeretlen idén, az ősz meglepetéscsqpata, a Kaposvár pedig csupán egyetlen meccset nyert meg s két vereségbe futott bele.

    A szombathelyiek a most zajló évadban tavaly veretlenek maradtak az Aréna Savariában, idén viszont, miután lecserélték Levyt és Feyt Rubinra és Zagoracra, mindkét hazai meccsüket - igaz 1-1 ponttal - de elvesztették. Hogy Pakson kikaptak egy húszassal az belefér, ám hogy két az együttes mögött álló rivális is nyerni tudott Szombathelyen az nyilván nem boldogitja sem a szak- és klubvezetést, sem a játékosokat, sem pedig a szurkolókat nem dobja fel. Különösen a vasi El Classico a Körmend elleni vereség lehet fájó Bencze Tamás legénységének, már cak azértis, mert a Körmend szintén "kettős cserét" hajtott végre a közelmúltban légiós fronton, Buljan és Simpson ment, Austin és Krayem érkezett, tehát a Körmend semmiképpen nem nevezhető összeszokottabbnak, mint a Szombathely. Ami még érdekes: a Pécs és a Körmend is Szombathelyen szerezte meg első idegenbeli bajnoki sikerét.

    A SZOVA Ttrend Optika KC Szombathely Pécs elleni vereségének okait már elemeztük itt: akkor a magyar mag gyengélkedett. A Körmend ellen a szombathelyi légió. A szlovén Zagorac ugyan kitett magáért, ám a Rubin Ivosev duó együttesen összehozott 10 azaz tíz pontja - testvéries 5-5-ös megosztásban - végzetesnek bizonyult. A légiós trió szerény 36 pontot hozott össze, szemben a körmendi külföldiek 47 egységével. Most a magyar mag ugyan Kálmán, Will, Harazin és Váradi jóvoltából ugyan kitett magáért, de a záró szakaszt 15 ponttal elbukva 92-91-re kikapott a Szombathely.

    Kaposvárott valami nagyon megtört. Leginkább a lendület, a légiósok lendülete. Ősszel, azaz a 2012-es évben a Dunn-Swanston-Spica trió tagjai fejenként nagyjából 21 pont környékén átlagoltak. Az idei 3 kaposvári meccsen Dunn 15, Swanston 17, Spica pedig 19 pontot termelt átlagban. Ez igy első pillantásra nem túl nagy kontraszt, de ha hozzátesszük, hogy a hazai környezetben a Pécs ellen megnyert meccsen Swanston 28, Spica pedig 26 pontot dobott, és csupán a két idegenben, Nyiregyházán és Szegeden elvesztett mérkőzést vesszük górcső alá, akkor már szignifikánsabb a visszaesés. E két találkozón Dunn 17, Spica 16,5, Swanston pedig 11,5 pontot átlagolt.

    A légiósai repitette Kaposvár ősszel Székesfehérváron mindössze 3 ponttal alulmaradó s olyan katlanokban mint Körmend és Sopron diadalmaskodni képes Kaposvár simán alulmaradt Nyiregyházán, majd kiütéses vereséget szenvedett az utolsó előtti Szeged otthonában.

    Mind Bencze Tamásnak, mind pedig Fekete Ádámnak lesz dolga bőven a közeljövőben. Előbbinek, hogy hazai környezetben, utóbbinak pedig, hogy idegenben terelje vissza az őszi mederbe együttesét.

    Szerző: Botár László

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása