• Sima győri siker a forduló rangadóján

    Nagyon kellett volna a siker a ZTE-nek. Ebben a tudatban vágtak neki a kék mezesek a mai mérkőzésnek. Jó lett volna kicsi meglógni, és maguk mögött hagyni legalább egyetlen lépéssel a középmezőny csúcsforgalmát.
    Ennek ellenére a Győr kezdett jobban. Az 5. percben már 14-4-re vezettek, ám megrázta magát a ZTE és a 8. percben már két pontra is feljöttek.
    A vendégeknél nagyon érződött Vida hiánya - a bedobó térdsérüléssel bajlódik, pályára sem tudott lépni. Ám a legjobbkor időzítette csúcsformáját Czank, aki még lázas betegen is parádésan játszott. Gyakorlatilag ő egyedül tartotta a lelket csapatában, szinte senki más nem hozott még csak közepes szintet sem.
    czankgyőr.jpgA félidőre 10 pontos győri vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A második játékrészben egyre inkább növelte előnyét a Kublina vezette Győr. Sőt, mondhatjuk, a két csapat közti legnagyobb különbséget Kublina jelentette. A téli szünetben ugyanis elküldte 5-ös posztról játékosát, Michailovát a Zalaegerszeg. Így tulajdonképpen nem volt ember a vendégeknél, aki felvehette volna a versenyt a poszton Kublinával, aki ennek eredményeképpen azt csinált a palánkok alatt, amihez éppen kedve volt. A ZTE tehát nagyon lyukas centerben, ez a későbbiekre nem sok jót jelent...
    Amikor Gáll Tamás lányai egy kicsit közelebb férkőztek volna vendéglátóikhoz, jött a padról Semsei, aki azon nyomban bevágott négy triplát, biztosítva ezzel a több, mint magabiztos győri vezetést. Csodának kellett volna történnie ahhoz, hogy a Zalaegerszeg még egyszer megközelítse a fehér mezeseket, ugyanis Czank, és a mellé felzárkózó Gensler kivételével senkiben nem égett a tűz.
    Visszavágott tehát korábbi vereségéért a Győr, akik magabiztosan birtokolják a bajnokság második helyét.
    A középmezőnyben viszont óriási dugó alakult ki: a DKSK, PEAC, PINKK, ZTE négyes tagjai egyaránt 9-7-es mutatóval állnak a tabellán holtversenyben, de jobb gólarányának köszönhetően most éppen a DKSK áll a 3. helyen, míg az eddig 4. ZTE visszacsúszott a 6. helyre.
    Jövő héten újabb fontos mérkőzések lesznek a kvartett életében, hiszen Szekszárd - PEAC, ZTE - Sopron, és DKSK - PINKK csaták lesznek, ahol szintén sok minden változhat.

    HAT AGRO UNI GYŐR–ZTE NKK 75–57 (20–15, 21–16, 22–9, 12–17)

    GYŐR: Hurst14/6, Rasheed 9/6, Raksányi 2, Nagy-Bujdosó 4, Shegog 7. Cs: Simon Zs. 4, Laklóth 3/3, Kublina 18, Semsei12/12, Őri 2, Nagy D. Edző: Fűzy Ákos
    ZTE: Czank 14, Varga Zs. 5, Szélesy 8, Gensler 11/6, Horváth Zs. 8. Cs: Szalay V. 6, Ambrus 5/3. Edző: Gáll Tamás

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása