• Fegyverneky parádéjával veretlen maradt a Sopron

    A női bajnokság 11. fordulójában ismét Pécs-Sopront rendeztek - ezúttal  a PEAC fogadta a zöld-sárgákat. Nagyon már nem tudunk meghatódni ettől a rangadótól, ugyanis a baranyaiak kettészakadása óta Dunát lehet rekeszteni a Pécs-Sopronokkal, emiatt kissé izgalmát veszti a dolog, hogy egy olyan mérkőzést láthatunk, ami másfél évtizeden keresztül élet-halál harcot jelentett a bajnokságban. Ettől függetlenül mégis ez az egyik leginkább várt találkozó, ezért mi is ezt emeltük ki ebből a fordulóból.
    zzzs.jpgAz összecsapás a várt szellemiségben kezdődött, és hatalmas ütközetbe kezdtek a felek. Fegyverneky remekül kezdett azon a parketten, ahol felnőtt, és legszebb sikereit elérte. Kamatoztatta is a helyismeretét, remekül átlátta a pályát, kiszolgálta társait, és a pontszerzésben is élen járt. A túloldalon Jaeschke húzta legeredményesebben az igát, ennek következtében mindössze csak egy pontos vendégelőnnyel zárult az első negyed.
    A második negyed első felében folytatódott az ádáz csata, kéz a kézben haladtak előre a csapatok, de a második öt percben Milovanovics klasszisként kosarazott. Az ő vezetésével bravúros szakaszt produkált a Sopron. Állva hagyták a hazaiakat és három perc alatt egy 13-1-es etapot hoztak, így viszonylag nyugodtan, 10 pontos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.
    A harmadik felvonásban meglehetősen hektikus játékot láthattunk, ami a párttatlan nézőknek minden bizonnyal igazi csemege lehetett. A negyed első fele a Székely-lányoké volt: Johnson vezérletével méginkább elléptek Fűrészéktől, 9-0-ás sorozatuk után valószínűleg azt gondolhatták, hátra dőlhetnek, ám akkor jött a csavar, feléledt a PEAC, és ők is meglepték vendégeiket egy 9-2-es pár perccel.
    A záró szakaszban tovább menetelt a Pécs, egészen addig, mígnem 5 pontra közelítették meg a soproniakat. A zöld mezesek azonban egy pillanatra sem ijedtek meg, s a káprázatosan kosarazó Fegyverneky és a végig stabilan teljesítő Johnson vezetésével bebiztosították  magabiztos vezetésüket, amelyre Djokics tanítványai már nem tudtak felelni, így 69-58-as soproni győzelemmel zárult a mérkőzés.

    Nézzünk bele kicsit Fegyverneky statisztikájába: a Sopron és a válogatott kiválósága 34 percet töltött a pályán, 21 pontot dobott, 4 lepattanót kaparintott meg, szerzett 3 labdát, kiharcolt 8 faultot, és 7 assziszttal ajándékozta meg társait.

    PEAC-PÉCS–UNIQA EUROLEASING SOPRON 58–69 (20–21, 13–22, 19–18, 6–8)

    PÉCS: Fűrész D. 8/6, Barbour 5/3, Hutlassa 11/9, Horváth L. 6, Jaeschke 21. Cs: Czirják, Czukor, Csutorás 2, Dusanics 3/3, Szamosi 2. Edző: Zseljko Djokics
    SOPRON:
    Pál Sz. 3/3, Fegyverneky 21, Johnson 16, Milovanovics 14/6, Krnjics 11. Cs: Licskai 2, Zsovár, Zavecz, Teilane 2. Edző: Székely Norbert

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása