• A Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa is kiállt Shabazz Muhammad mellett

    Flea_1.jpgMeglehetősen nagy balhé van kialakulóban a gimnáziumi ligából az egyetemi bajnokságba frissen bekerülő Shabazz Muhammad körül, akit sokan a legjobbnak tartanak a 2012-es középiskolás játékosok közül. A 19. életévét holnap betöltő bedobót ugyanis átmenetileg eltiltotta az NCAA az amatőr státuszának megsértése miatt. Most Flea, a Red Hot Chili Peppers is felszólalt az ügyben, pontosabban egy Free Shabazz Muhammad-pólóban zenélt legutóbbi fellépésén. A közismerten NBA-fanatikus és elkötelezett Los Angeles-szurkoló zenész Twitteren abszurdnak nevezte a döntést és kiállt a UCLA egyetem kosarasa mellett, ami miatt később őt is komoly kritika érheti, mivel annak idején ő abba a USC főiskolába járt, ami a UCLA örök riválisa évtizedek óta. A vád Muhammad ellen, hogy szabályszegést követett el, amikor a gimnáziumi éveinek végén több egyetemre is ellátogatott, köztük a Duke-ra és a North Carolinára is. A probléma az utazások költségével volt, mivel azokat Muhammad családjának egy barátja állta, amivel megsértették az NCAA szabályzatát,  amely tiltja, hogy bármilyen módon is pénzzel támogassanak egy középiskolás játékos, akár csak ha az utazási költségek kifizetéséről is van szó. A szakértők szerint Muhammad meghatározatlan idejű eltiltásával pont a rossz embert bünteti az NCAA, mivel a UCLA egyetemnek köze sincsen az ügyhöz és a pár hónapja még az érettségire készülő Muhammad sem tudhatott erről a szabályról. Sokan a jót akaró családi barátot és a két említett főiskolát tennék felelőssé, hiszen nekik mindenképpen tisztában kellett volna lenni azzal, hogy az amatőr státuszt sérti, ha bármilyen szintű külső anyagi támogatást kap a játékos legyen szó tanintézményről vagy csak egy bőkezű barátról. A jövő egyik nagy csillagának tartott Muhammadról mutatunk is egy összeállítást a tovább mögött.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    dzsedi 2012.11.12. 19:23:48

    ilyen képességekkel el kell menni profinak. nem baszni a rezet egyetemen. mondjuk jól mutatna a Lakers cserepadján. :) két év múlva meg a kezdőben :)
süti beállítások módosítása