• Bajnokverés Zalaegerszegen

    Címkék: győr zte szélesy czank

    A forduló rangadójának kikiáltott ZTE - Győr mérkőzés a várt forgatókönyv szerint kezdődött: pontos győri támadások mellett tanácstalan zalai játék, de ez csak a meccs elejére volt jellemző, ugyanis a második negyedben huszonkét dobott pont ellenében, mindössze nyolcat engedélyeztek vendégeiknek Vidáék.
    A 10 pontos félidei vezetés után, a 3. negyedben apránként zárkózott fel Füzy Ákos csapata. A 32. percben, csakúgy, mint múlt héten a DKSK ellen, Raksányi hármasával vette át a vezetést a Győr, majd Szalay egyenlítése után, Rasheed vágott újabb triplát.

    szalaY.jpg

    Czank, Szélyesy és Vida zsinórban hat büntetőt értékesített, amit Szélesy még három sikeres kétpontossal fejelt meg, s ezzel újra elhúzott a Zalaegerszeg. Az Euroliga meccstől meglehetősen fáradtan mozgó Simonék már nem tudtak új lendületet venni.
    A Zalaegerszeg tehát kiköszörülte a Szekszárdon elszenvedett  csorbát, s ezzel újra négy között vannak.
    Múlt héten a DKSK csak megcibálta az oroszlán bajszát, de a ZTE most le is győzte őt, nagy szívességet téve ezzel a Sopronnak, akik őrült versenyfutásban vannak a Győrrel az alapszakasz-győzelem megszerzéséért.
    "Teljes mértékben érzékelhető volt a Győrön a három nappal ezelőtti gyilkos meccs hatása, s emiatt végig éreztük a mérkőzésen, hogy elkaphatjuk őket, még, akkori s, amikor felálltak 10 pontos hátrányukból.
    Szerencsére nálunk több jó teljesítmény is volt, és igazi csapatjátékkal sikerült legyőznünk a regnáló bajnokot" - mondta Czank Tímea, aki a hajrában szerzett pontjaival, és gólpasszaival főszerepet vállalt a Győri csapat legyőzésében.

    ZTE NKKHAT-AGRO UNI GYŐR 66–58 (16–20, 22–8, 7–15, 21–15)

    ZALAEGERSZEG: Szalay 10, Czank 8, Vida 10, Varga Zsó 4, Michailova 10. Cs: Szésely 15/3, Gensler 2, Horváth Zsó 4, Ambrus 3. Edző: Gáll Tamás
    GYŐR:
    Hurst 6/6, Simon Zs. 5, Rasheed 12/9, Nagy-Bujdosó 9, Shegog 8. Cs: Raksányi 7/3, Kuglina 7, Laklóth 4, Őry. Edző: Fűzy Ákos

     

    A forduló további eredményei:

    BSE - Sopron 36-82
    Szekszárd - PINK 54-73
    DKSK - Vasas 106-42
    Cegléd - PEAC 71-88

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása