• Pécs kontra Pécs: Iványi visszatér

    A kedd esti PINKK-Pécsi424 – PEAC-PÉCS összecsapás olyan volt, mint mikor a Twin Peaks záróepizódjában Cooper ügynök kergeti saját magát a fekete-fehér labirintusban, és előre nem lehet tudni, ki kerül ki győztesen az útvesztőből.

    A média által is sokszor feltett kérdésre pedig, miszerint most melyik az „igazi Pécs" nyilván nem ad, nem adhat választ egyetlen mérkőzés, mivel minden szurkolónak megvan a saját elköteleződöttsége, és mindenki maga dönti el, a tények részleges vagy teljes ismeretében melyik csapat mellett teszi le a voksát. A fórumokon terjedt el a nagyon találó „érzelmi jogutód" kifejezés a PINKK-szurkolók részéről, amely kifejezi a helyzet faramuciságát; jogilag ugyanis sem a PINKK, sem a PEAC nem utódja a megszűnt Pécs 2010-nek, és a felhalmozott tartozásokat sem törlesztette senki, de a B-közép szurkolói, akik a PINKK mögé álltak be, mégis jogutódnak tekintik csapatukat. A nagy kérdés tehát az volt, hogyan viselkedik majd egymással az Európa-hírű, ám már a szezon előtt kettészakított szurkolótábor, mert az egyértelmű volt, hogy a komlói, 600 fős csarnokot szinte kizárólag pécsiek fogják megtölteni ezen az estén.

    Az első meglepetéssel Rózsa Gábor szolgált: Iványi Dalmával ugyanis hamar szerződést bontott török klubja, a Botas, ezért már pénteken visszatér Magyarországra, és már nem csak a nevét, de játékát is adja a PINKK-hez, amely átrendezheti majd az erőviszonyokat a bajnokságban.

    Szerencsére a mérkőzésen nem alakult ki a várt és félt MTK-Újpest hangulat, a két szurkolótáborból csak páran kezdtek meddő szócsatába az igazságról, ami mindig ideát van, és mindenki buzdította a sajátjait, de elismerően bólintott tavalyi kedvencei szép megmozdulásaira is. Többen voltak olyanok is, akik nem szeretnének beállni egyik táborba sem, mert mind a két csapat, és főleg a pécsi női kosár kedves a számukra. Az első két negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hazaiak 27-20-ra megléptek Török Szilvia vezérletével. Eztán összeszedte magát a PEAC, és Hutlassa Fanni két utolsó másodperces triplájával a félidőben már 36-34-re vezettek. A harmadik negyedben állva hagyta ellenfelét a PEAC, Andrea Barbour és Horváth Lilla eredményes játékával 26-11-re nyerték a játékrészt úgy, hogy a PINKK mindössze három mezőnykosarat tudott szerezni. A PEAC zónája ellen hiába kísérletezett a PINKK triplákkal, 32/5-ös mutatóval nem lehettek győzelmi esélyei. Az utolsó negyedben még 12 pontra megközelítette ellenfelét a PINKK, ám a PEAC mind csapatjátékban, mind egyéni teljesítményekben jobbnak bizonyult Farkas Sándor együttesénél, és végül fölényesen, 59-81-re nyerte a presztízstalálkozót.

    Nehéz megjósolni, hogyan alakul a pécsi kosárlabda sorsa, de míg a PINKK rutinos játékosaira és a korelnök Iványi Dalmára alapozhat, addig a PEAC-ban ma is bizonyították a pécsi nevelésű fiatalok, hogy a jövő az övék.

    PINK PÉCSI 424–PEAC-PÉCS 59–81 (12–13, 22–23, 11–26, 14–19)
    Komló, 500 néző. V: Pálla, Farkas G., Boros T.
    PÉCSI 424: Török 13/6, Ruják, Pénzes 6, Dorogobuzova 17/6, Brumermane 8.
    Cserék: Kovács K., Sarok 2, Laczi 8, Lengyel 2, Kováts 3/3, Erős. Edző: Farkas Sándor

    PEAC-PÉCS: Czirják 6, Barbour 15, Dusanics 7/3, Horváth 12, Jeaschke 6.
    Cserék: Czukor 5, Csutorás 7/3, Hutlassa 8/6, Szamosi 15/3, Raus. Edző: Zseljko Djokics

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása