• A Szolnoki Olaj nevelő célzatú pofont kapott

    Még több kép itt

    "Első magyar csapatként vagyunk itt, s rögtön szembesültünk azzal, hogy ebben a sorozatban sokkal agresszívebb és fizikálisabb a játék, mint az EuroChallenge-ben vagy a hazai bajnokságban. Ezt a stílust kell megszoknunk és alkalmazkodni hozzá, amihez sok meccs és idő kell" - nyilatkozta a Szolnok első Adria Liga meccse után, amelyet 71-56-ra elvesztett a Krka Novo Mesto ellen. A Szolnoki Olaj KK bátor csapat, és ezt szeretjük benne: úgy döntöttek, fejlődni akarnak, és elindulnak két nemzetközi versenyben is, hogy közelebbről lássák, hol tart a kosárlabda, mert a magyar bajnokságban mindössze néhány jó meccsre számíthatnak a középszakaszig.

    Minden bátor csapatnak szembe kell néznie azzal, hogy először nem a sikerekkel találkozik, hanem az alárendeltséggel. Más játékra van szükség, más tempóra, agresszivitásra, mentalitásra és motivációra. Ezt csak nehezítette, hogy nem voltak szerencsések, idegenben kellett kezdeniük.

    Az Adria Ligában nagyon jó csapatok vannak, és ahogy ezt mondani szokás: bizonyítani is kell, hogy a Szolnok közéjük tartozik. Szerintünk erre képesek lesznek, és ha türelmesek, akkor néhány forduló után mindenkivel versenyképesek lehetnek. Fontos tanulság: nem egyfajta kosárlabda van, hanem kosárlabdák vannak, többes számban. Más a magyar bajnokság, más az Euroleague, más az NBA és természetesen az Adria Liga is. A különböző kosárlabdákat meg kell tanulni játszani, az első fordulóban ismerkedtek a szolnokiak ezzel az új, de minden eddigi tapasztalatuknál érdekesebb és izgalmasabb játékkal.

    A Szolnok szinte végig alárendelt szerepet játszott a mérkőzésen, még akkor is, ha egyszer vezetett 7-6-ra, illetve volt egy nagyon impozáns, 13-2-es rohanása a meccs végén. Nyilván egy ilyen sorozatnak megvannak a hosszútávú céljai, amiknek sok mindent alá lehet rendelni. A rövid távúakhoz tartozik, hogy mindenek előtt összerakják a csapatvédekezést, mert nagyon könnyedén kaptuk a gólokat kintről és bentről is. A Krka 52 százalékkal dobta a triplát, 17-ből kilencet, mi 33 százalékkal hatot.

    Utána jöhet a támadójáték, ami a nehezebb feladat. Sokkal több kémia kell a játékosok között, és annyira kell hinniük magukban, képességeikben és a csapatban, ahogy még soha. Bátortalanul nem mennek semmire, és ha nem a saját játékukat játsszák, akkor kidolgozatlan, ritmustalan támadójátékukkal nem sokra fognak menni. A Krka palánkja alatt szinte semmi veszélyt nem jelentettünk. Rossz dobószázalékkal, gyámoltalanul támadtuk az ellenfél gyűrűjét, a Krka 27 védőpattanót szedett (mi 16-ot mindössze).

    A Szolnoki Olaj KK tényleg első magyar csapatként indul a sorozatban, így nagyon szurkolunk nekik továbbra is. Építkezni kell, tovább és tovább.

    Teljes és részletes beszámoló a Kezdő5.hu-n.

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása